Воведување на машина за сечење дрво

Преглед
Дрвото машина е погодна за градини, овоштарници, шумарство, одржување на дрва на автопат, паркови и други претпријатија.Главно се користи за кршење на разни гранки и вилушки исечени од исечени дрвја, без разлика дали се работи за гранки или стебла.Може да се користи како прекривка, основа за градинарски кревети, органско ѓубриво, габа за јадење, а може да се користи и во производството на штици со висока густина, честички, индустрија за хартија итн.

Принцип на работа
Структурата на машината за сечење дрво е поделена на четири дела: систем за напојување, систем за дробење, систем за празнење и структура за одење.
Системот за напојување е составен од платформа за хранење и валјак за притискање со принудно хранење.Функцијата на валјакот за присилно притискање е да ги присилува материјалите со нерамна дебелина во фидерот за да го намали интензитетот на рачната работа.
Системот за дробење на уништувачот на гранки е составен од ролери и сечила за ножеви, а шуплината во внатрешноста на машината е заварена како целина, која е цврста и издржлива.
Дрвото машина е опремена со специјални гуми и други структури за да се реализира мобилна работа.

Класификација
1.Според големината на излезот, дробилката за гранки може да се подели на голема, средна и мала.
Уништувачот за мали дрвја се напојува со бензин, погодна е за градинарски или кроење на домашни или училишни грмушки и може да ја управува едно лице.
Опремата за дробење градина со средна и голема големина има голема пропусност и висока ефикасност, погодна за урбано позеленување
2.Според моќноста може да се подели на дизел и електрична енергија.Уништувачите на дрва кои работат на дизел може лесно да се преместуваат и може да се сечат во секое време, на кое било место и се погодни за области со недоволна електрична енергија или неповолни места за поврзување на електрична енергија.Електричниот уништувач на дрвја обично е неподвижен.

Ако треба да обработите многу големи гранки и стебла, машината за уништување гранки можеби повеќе нема да ги задоволува вашите потреби.Имаме хоризонтална мелница за да ја изберете, која може да здроби гранки, стебла, корења, па дури и цело дрво одеднаш.Дробењето и празнењето се контролираат од екранот, а дебелината може да се прилагоди.

Имаме 20 годишно искуство во машина за сечење дрва и имаме различни машини за избор.Нашиот производ се извезува во повеќе од 60 земји и добива пофалби од клиенти во различни земји.Добредојдовте на вашето барање.

вести (2)


Време на објавување: 19-ти септември 2022 година